top of page
  • Forfatters billedeChristina E. E. Rasmussen

Ingvar Kamprad – født 30-03-1926


‘Mr. IKEA himself’. Denne svenske double 3’er var manden, der som bare 17 årig startede Gigant succesen IKEA.


Sjovt nok står der på Wiki, at han var fra en familie der klarede sig godt økonomisk. Hans efternavn ’Kamerade’ giver nemlig 24/6, som har et element af økonomisk velstand. Det er ikke et tilfælde at der er så mange i Danmark, der hedder Jensen og Hansen. Dog er ingen energi ikke en fribillet til velstand, man må selv lige gøre lidt.


Hans grundenergi er 3, da han er født den 30 (3+0=3), og da han er født i marts, bliver 3’er energien forstærket her af. 3 tallet er det stærkeste, mest maskuline tal i talrækken. Det er patriarken. Det er formanden, der leder sine ansatte med en stabil hånd. Det er oksen, der pløjer marken, så der kan blive sået. En 3’er er ikke bange for hårdt arbejde – de tager det i stiv arm. Koste hvad det vil. Man kan jo ikke lave spejlæg uden at knække et par æg.


3 tallet er det tal der er forbundet med visdom. Som 3’er vil man foretrække at tænke sig til resultaterne. Man bruger sin logik i alle livets aspekter. Og især 30/3 har en enorm evne til at tænke komplicerede tanker og binde alle enderne sammen til et stort sammenhængende vægbillede. Man kan sammen ligne det med at 30/3 skaber et kæmpestort bibliotek i personens hoved – hvor alt bliver skrevet ned og aktiveret. Når man nu er så eminent til at bruge sin logiske sans, så kan man være lidt tilbøjelig til at gå med logikken og lade følelser være følelser. 3’eren har et tema om perfektion – og tit kan man med 3’er energien godt lide at de ydre rammer er i orden; Græsset skal gerne være slået, der skal gerne være pænt og ryddeligt, og ting skal ikke være i stykker. Det går ikke – det er ikke fornuftigt. Der skal være styr på sagerne. Det gør også at man med 3’er energien typisk har et super godt poker-ansigt, de viser simpelthen ikke når de bliver såret – eller det kan være umuligt for os andre at se på dem at de er såret. Som 3’er vil man typisk have en stor modstand på ’svaghed’ – for 3’eren vil helst ikke vise deres svagheder – og det er lidt akavet for dem, når andre gør det. Jeg vil gå så langt og sige at 3’ere aldrig græder offentligt. Men de er præcis lige så følsomme som os andre, men det er en kunst at være stærk i sin ’svaghed’. Det er en øvelse som alle 3’ere må øve sig i. 3’ere viser hellere deres kærlighed i materialistiske fornuftige praktiske gaver, som hjemmebag eller hjemmestrik, det er jo god logik at vise omsorg på den måde. Det kan bare være lidt svært at forstå for de mere følelses orienterede tal, der taler mere med følelserne.


Hans årsenergi er 18/9 (1+9+2+6=18/9), hvilket også er en energi med meget leder egenskaber – dog mere som den autentiske leder. Autentisitet er alfa omega for 9’er energien, og når den står på årstals pladsen, tænker jeg, at han har haft svært ved at være autentisk overfor sig selv. Måske er der nogle ting han ikke har været ærlig overfor sig selv om, fordi han følte sig bundet af ”skule og burde” som 3’eren godt kan blive fanget i. Men 9 tallet har i hver faldt givet ham en endnu breder plade at spille på inden for lederskab, styrke, overblik og organisation. Nå den så kommer i en 18/9 – så har han sikkert oplevet meget kamp i sit liv. Men 18/9 kan man opleve, at man lige pludselig kommer til at stå midt mellem 2 modstridende parter på en kampplads, og pludselig er alt fokus rettet mod dig. Det er en lektion i at stoppe med at kæmpe og løfte sig op over kampen med kærlighed. Om han så formåede det, er jeg ikke helt sikker på, men han er da helt sikkert blevet præsenteret for muligheden.


Sjælsenergien er 15/6 (3+3+9=15/6). 6’er energien er det stærkeste af det feminine tal, den handler om samfundssind, de nære relationer, og den omsorgsfulde forældre. Så selv om han måske har haft en hård ydre, har fællesskabet og det nære miljø sikkert ligget ham meget på sinde. Lidt pudsigt handler 6 tallet også meget om skønhed og det at leve i skønhed – rent materialistisk ville det oversættes til kunst og indretning. Som 6’er har man et tema om grænser, og skal lære at balancere det at give og at tage. 15/6 handler om at finde sine gaver og lære at få dem til at vokse, og derefter huske at være taknemmelig for det man opnår. Man kan godt blive meget optaget af hvad de andre har – men det er altså det man selv har der er vigtigt. En fugl i hånden er bedre end 10 på taget. Med 15/6 ønsker sjælen at forene dens høje idealer med den fysiske verden, samt at acceptere sig selv for den man virkelig er. Jeg håber at Hr. Kamprad opnåede den samme accept af sit indre, som han opnåede i sine ydre bedrifter.


Informationen er hentet fra : https://en.wikipedia.org/wiki/Ingvar_Kamprad

48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page